met de tong op de schoenen


met de tong op de schoenen 1.0

heel erg moe; bekaf; uitgeteld

Algemene voorbeelden


"De winnaar gaat zondag met de tong op zijn schoenen over de finish, dat is zeker", zegt Rob Beijsens (30). Hij is met Rob Appeldoorn (36) van Tour de Ville een van de organisatoren van het Open Europees kampioenschap voor fietskoeriers.

http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/3455709/Winnaar-van-EK-met-tong-op-schoenen-over-de-finish.ece,

De zwangerschap en bevalling waren volgens het boekje, maar na de geboorte van Jarmo kregen we het voor onze kiezen. Hij was niet alleen in mijn buik vreselijk druk maar ook daarbuiten! Heel veel huilen, weinig slapen. Dat zou na drie maanden wel overgaan, zeiden ze. Nou mooi dus niet. Mijn vriend, wij zijn niet getrouwd, liep met zijn tong op zijn schoenen en met een wanhopige uitdrukking in zijn ogen rond.

http://www.ouders.nl/xinz2000-02.htm

In dokter Groenevelts behandelkamer ontdeed Hetty zich van haar kleren en voordat ze wist wat er aan de hand was, stond de innemende medicijnman achter haar te hijgen als een wild paard, zijn zoetgevooisde tong uitgeteld op zijn schoenen.

Oprechter trouw, Henk Romijn Meijer,

Hij stuurde steeds geld naar huis waar zijn moeder polshorloges voor kocht. Die stuurde ze aan hem op. Waren tienmaal zo veel waard bij Chinese handelaren [...]. Wat heb je met dat geld gedaan. Ieder horloge was twintig keer neuken bij de mooiste hoeren. Ik heb de tijd aan stukken geneukt. Tong op zijn schoenen. Bekaf als een beest.

De kus, Jan Wolkers,